22.5.2012

Sorbetti ja jäätelö

 Kesän kunniaksi päätin heti alkuun laittaa sorbetti ja jäätelö ohjeet. Itse en ole koskaan yrittänytkään sorbettia tai jäätelöä valmistaa, mutta tarkoituksena olisi ainakin mahdollisimman pian yrittää! Olen kuitenkin niin suuri sorbetin ja jäätelön ystävä ja kukapa ei haluaisi lämpimänä kesäpäivänä jotain hieman viileää? ;)


Mustaherukka-Vadelmasorbetti

2 dl vettä
2 dl sokeria
0,5 l mustaherukoita
0,5 l vadelmia
(2 rkl marjalikööriä)
2 valkuaista
  • Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
  • Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja vadelmat puristamalla ne siivilän läpi mustaherukoiden sekaan. Jos sinua ei haittaa vadelmien siemenet, voit soseuttaa ne herukoiden kanssa yhtä aikaa.
  • Sekoita sokeriliemi ja marjasose keskenään ja mausta halutessasi liköörillä. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi ja sekoita marjasoseen joukkoon. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista koneen ohjeen mukaan sorbetiksi. Jos et nauti sorbettia heti, kauho se pakastusrasiaan.
  • Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos pyöreäpohjaiseen kannelliseen kulhoon ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Ota seos pois pakastimesta ja vatkaa voimakkaasti tukevalla vatkaimella. Laita takaisin pakastimeen. Toista vatkaaminen 3–4 kertaa, kunnes jätät sorbetin jäätymään loppuun.
  • Ota sorbetista kuumalla vedellä lämmitetyllä lusikalla paloja tarjoiluastiaan.
Mansikkajäätelö

200 g tuore tai pakastemansikoita
2,2 dl sokeria
6 kananmunan keltuaista
2cl vodkaa
3 dl kuohukermaa

  • Keitä mansikoita ja 1,2 desilitraa sokeria noin 5 min. 
  • Soseuta seos sauvasekoittimella. Voit myös puristaa mansikat siivilän läpi toiseen kulhoon.
  • Kaada valmis mansikkasurvos teräskulhoon. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja 1 desilitra sokeria.
  • Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa osua veteen. Sekoita seosta vispilällä vesihauteessa noin 10 min. Jäähdytä.
  • Sekoita jäähtyneeseen massaan vodka. Se antaa jäätelölle hyvän rakenteen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja ydistä se massaan varovasti sekoittaen.
  • Pakasta jäätelö. Muovinen kulho tai rasia sopii hyvin pakastamiseen. Sekoita jäätelömassaa pakastamisen alkuvaiheessa muutaman kerran noin puolentunnin välein. Näin koostumuksesta tulee tasainen. 

Toisen ohjeen poimin netistä Kotimaiset kasvikset ry:n sivuilta ja toisen kopioin Cosmopolitan lehdestä. Kertokaa toki mielipiteitänne resepteistä ja kertokaa miten valmistuksessa onnistuitte! :) Blogi hyväksyy myös rakentavan palautteen ja palaute otetaan ilomielin vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti