22.5.2012

Chilijuusto-suklaakakku

Kokeilin eilen leipoa Valion nettisivuilta löytämääni chilijuusto-suklaakakkua. Kakku oli aivan täydellistä ja aijon ehdottomasti leipoa toistekkin! Ihanan makeaa! Ohessa oleva kuva on ihan vain googlesta löydetty kakunpalasen kuva, eikä itse leipomani. Nyt taidankin mennä jatkamaan kakun syöntiä ;)

100  g Valio Mustapekka® makea chili leikattava tuorejuusto
75  g Valio voi normaalisuolainen
1 1/2  dl fariini- tai ruokokidesokeria
2  kpl munaa
1 2/5  dl vehnäjauhoja
1 1/2  rkl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta
100  g tummaa suklaata sulatettuna  

Pinnalle tomusokeria

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 19 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat voilla. Vatkaa huoneenlämpöinen Mustapekka® makea chili tuorejuusto, voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan rivakasti vatkaten.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, lisää seos ja sulatettu suklaa hyvin sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Jäähdytä ja säilytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Pyöräytä kierros terävällä veitsellä kakun ja vuoan reunan välissä, poista rengas, siisti leivinpaperi ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeripilvi kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Chilijuusto-suklaakakussa kuuluu olla rapeat reunat ja pinta ja pehmeä sisus.

VINKKI!

Kakun voi tarjota välittömästi hiukan jäähtyneenä, mutta vuorokauden säilytys jääkaapissa täyteläistää chilin maun kakussa. 
Onnea leivontaan!^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti