Kokeilin eilen leipoa Valion nettisivuilta löytämääni chilijuusto-suklaakakkua. Kakku oli aivan täydellistä ja aijon ehdottomasti leipoa toistekkin! Ihanan makeaa! Ohessa oleva kuva on ihan vain googlesta löydetty kakunpalasen kuva, eikä itse leipomani. Nyt taidankin mennä jatkamaan kakun syöntiä ;)
| 100 g | Valio Mustapekka® makea chili leikattava tuorejuusto | |||||||
| 75 g | Valio voi normaalisuolainen | |||||||
| 1 1/2 dl | fariini- tai ruokokidesokeria | |||||||
| 2 kpl | munaa | |||||||
| 1 2/5 dl | vehnäjauhoja | |||||||
| 1 1/2 rkl | kaakaojauhetta | |||||||
| 1 tl | leivinjauhetta | |||||||
| 100 g | tummaa suklaata sulatettuna |
Pinnalle tomusokeria
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 19 cm) pohjalle ja
voitele vuoan reunat voilla. Vatkaa huoneenlämpöinen Mustapekka® makea
chili tuorejuusto, voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen
koko ajan rivakasti vatkaten.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, lisää seos ja
sulatettu suklaa hyvin sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan.
Paista uunissa 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Jäähdytä ja säilytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pyöräytä kierros terävällä veitsellä kakun ja vuoan reunan välissä,
poista rengas, siisti leivinpaperi ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Siivilöi tomusokeripilvi kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Chilijuusto-suklaakakussa kuuluu olla rapeat reunat ja pinta ja pehmeä
sisus.
VINKKI!
Kakun voi tarjota välittömästi hiukan jäähtyneenä, mutta
vuorokauden säilytys jääkaapissa täyteläistää chilin maun kakussa.
Onnea leivontaan!^^

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti