Kokeilin joskus tämän tyyppistä ohjetta ja olin silloiseen piirakkaan tosi tyytyväinen! Ihanan herkullinen ja raikas :) Uskoisin tästä tulevan melko samanlainen mitä kokeilemani! Onnea leivontaan! ;)
Taikina
½ dl Ruokokidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
75 g leivontamargariinia
1 pieni kananmuna
2–3 rkl kylmää vettä
Kiisseli
3 limettiä
2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
1 ½ dl erikoishienoa sokeria
2 ½ rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
3 kananmunan valkuaista
1 ½ dl Tomusokeria
1. Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon, lisää paloiteltu margariini ja sekoita murumaiseksi.
2. Lisää kananmuna sekä vesi ja sekoita taikinaksi.
3. Painele taikina piirasvuoan (ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.
4.
Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja aseta se tukemaan taikinalaitaa.
Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 175 asteessa noin 15
minuuttia. Poista alumiinifolio.
5. Raasta kahdesta pestystä limetistä kuoriraaste, halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut.
6.
Pane mehu, kuoriraaste, keltuaiset, sokeri ja tärkkelys kattilaan,
kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä hiljaa poreillen
pari minuuttia.
7. Jäähdytä ja kaada kiisseli pohjan päälle vuokaan.
8. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.
9. Levitä valkuaisvaahto kiisselin ja taikinareunojen päälle pehmeän aaltoilevasti.
10. Paista uunissa 175 asteessa kunnes marenki on saanut kauniin värin.
11. Jäähdytä ja tarjoa makean kuohuviinin kanssa.
VINKKI!
Limettipiiraan
voi pakastaa. Jäädytä torttu ilman pakkausmateriaalia ja pakkaa
jäätynyt torttu rasiaan tai alumiinifoliohuppuun niin että
pakkausmateriaali ei kosketa marenkipintaa.
Ohje Dansukkerin nettisivuilta.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti