22.5.2012

Feta-tomaatti piirakka

Näin illaksi päätin tulla kirjoittamaan vielä muutamat reseptit. Olen suuri fetajuuston ja tomaattiruokien ystävä. Ja varsinkin tämä feta-tomaatti piirakka on aivan mahtavaa! Olen ottanut ohjeen jostain keittokirjasta ja muunnellut sitä hiukan oman makuni mukaan :) Piirakka on loistava iltapala vaikka kaverin tai perheen kesken!



Pohja

3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

n.1 prk  Feta kuutioita
n.1 rasia  kirsikkatomaatteja
n. 1/2 ruukkua basilikaa silppuna
2 kananmunaa
50 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa 
1 tl suolaa
rucolaa (oman maun mukaan)
purjoa (oman maun mukaan)
mustapippuria (oman maun mukaan)
sitruunapippuria (oman maun mukaan)

1. "Nypi" voi ja jauhot kulhossa. Lisää vesi ja sekoita.
2. Laita viileään noin 40 minuutiksi.
3. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n. 25cm). Pistele pohjaa haarukalla.
4. Paista 250 asteessa noin 10 min.
5. Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet. 
6. Laita pieneksi silputtu basilika, fetakuutiot ja halkaistut tomaatit piirakan päälle ja kaada munakerma piirakan päälle. 
7. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa n. 20min.
8. Koristele halutessa basilikalla tai rucolalla.

Hyviä makunautintoja! ;3

1 kommentti:

  1. Just meni piirakka uuniin :) Ainakin on visuaalisesti kaunis. Varmaan makukin sen mukainen!

    VastaaPoista