| 4 | munaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | voita |
| 2 dl | maitojuomaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Kuorrutus
| 75 g | voita |
| 3/4 dl | vahvaa kahvia |
| 4 dl (240 g) | tomusokeria |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle tietysti nonparellejä tai mitä ikinä keksitkin ;) Itse kokeilen usein jotain erikoisempaa, mitä ei tavallisesti mokkapalojen päällä ole. Käyttäkää mielikuvitustanne! |
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
Yhdistä kuivat aineet.
Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet
sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi. Kaada
leivinpaperille uunipannulle.
Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.
Kuorrutus
Sulata voi. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi.
Sekoita kunnes tasaista. Levitä kuumana pohjan päälle. Koristele
nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.
Tarjoa mokkapalat vaahdotetun suklaakerman kanssa.
VINKKI!
* Jos haluat voimistaa kuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.
Ohje oli taas Valion nettisivuilta ryövätty :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti